Gyorsulnak a forint átutalások

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön számára kedvező változások várhatók 2012 júliusától a forint átutalások terén. Ez az új, korszerűbb átutalási rendszer bevezetésének lesz köszönhető, amelynek legfőbb célja két bank ügyfelei közötti átutalások felgyorsítása.

Jelenleg egy ilyen átutalás csak másnap érkezik meg a megbízótól a címzetthez. A jövőben, ha Ön elektronikus úton (interneten, elektronikus banki rendszeren vagy telefonon keresztül, nem faxon) adja meg nekünk belföldi forint átutalási megbízását az általunk aznapi teljesítésre meghirdetett időszakon belül, akkor az átutalás aznap teljesül. Azaz: a megszokotthoz képest egy munkanappal kevesebb lesz a belföldi forint átutalás ideje. Így nem csak az Ön által utalt pénz érkezik meg gyorsabban – jellemzően 4-5 órán belül – a címzetthez, hanem Ön is hamarabb hozzáfér a más által küldött pénzhez.

Az új rendszer 2012. július 2-ától indul.

Bővebb tudnivalók

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Tisztelettel

Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet

További információk találhatók az alábbi internet címeken:

www.ujszaszitakarek.hu

www.mnb.hu/

www.giro.hu/

www.sepahungary.hu/

www.bankszovetseg.hu/

www.pszaf.hu/

MEGTAKARÍTÁSOK

 

A banki betétek széles választékát kínáljuk azoknak, akik a hagyományos, biztonságos és könnyen kezelhető megtakarításokat kedvelik. Eseti nagyobb pénzösszeg befektetésére, vagy kisebb összegű rendszeres megtakarítások elhelyezésére is kínálunk megoldást többféle, egy héttől akár éven túl terjedő időszakra vonatkozó lekötési idővel, forintban.

Az elérhető kedvező kamat az elhelyezett összeg nagyságától és a lekötési idő hosszától is függ.

Lakossági bankszámláról leköthető változó és fix kamatozású lekötött betét

A lekötött betétszámla megnyitásának feltétele, hogy az ügyfél rendelkezzen a Takarékszövetkezetnél lakossági bankszámlával.

A lakossági bankszámlán a számlatulajdonos szabad pénzeszközei – bankszámla egyenlege, illetve annak bizonyos része- a számlatulajdonos erre irányuló megbízása alapján lekötött betétként kezelhető.

A fix kamatozás garantálja, hogy a lekötés futamideje alatt a kamatláb nem változik

A változó kamatozású lekötés esetén a kamat a futamidő alatt a mindenkori Hirdetményben közzétettek szerint változhat.

Lekötési idő lehet napi, havi, negyedéves, akár éves .

 Életkezdési támogatásra a 2005.december 31. után született magyar állampolgárságú és magyarországi lakóhellyel rendelkező gyermek jogosult.

 Takarék számlabetét

Korszerű, számlás megtakarítási forma, amely ötvözi a takarékbetétkönyv és a folyószámla melletti lekötött betét előnyeit.

Előnye, hogy a betétszámlához folyamatosan hozzá lehet vezetni tetszőleges összeget a betételhelyező által . Változó kamatozású megtakarítási forma, melyet civil közössségek, pl. nyugdíjas klubok, osztályközösségek stb is nyithatnak. A választható lekötési időszak 3 és 6 hónapos, 1 és2 éves lekötés.

 

Kamatozó  takarékbetétkönyv

Hagyományos megtakarítási forma, mely könnyen kezelhető, áttekinthető. Természetes személyek válthatják,  minimum 1000 Ft befizetéssel. A betétkönyvben a   be-, és kifizetések, valamint a jóváírt kamat is láthatók. Formái:

-látra szóló un. lekötési idő nélkül elhelyezett betét: melynél a megtakarításokhoz bármikor hozzá lehet jutni kamatveszteség nélkül

– 90 napra, 1,2 ill. 3 évre lekötött betét: a lekötési időt ki kell tölteni a kamatveszteség elkerülése végett

Gyámhatósági könyves kamatozó betét

 

A rendelkezési jog a jogszabályok és a gyámhatósági határozat szabta keretek között a szülőt, gyámot, gondnokot illeti meg, mindaddig, míg a jogosult nagykorúvá nem válik, a nagykorúság elérése előtt házasságot nem köt, ill. a gondnokság alól ki nem kerül.

Fajtái: gyámhatósági folyószámla, gyámhatósági fenntartásos takarékbetétkönyv

Takarékszelvény

 

A takarékszelvényben elhelyezett betét napi kamatszámítás mellett bármikor a lekötési időn belül is felvehető kamatveszteség nélkül. A Takarékszelvény lejárata után tovább nem kamatozik!

Névre szóló, sávos-fix  kamatozású, 3 hónapos megtakarítási forma. A leköthető legkisebb összeg 1.000.- Ft, ( a továbbiakban 100 forinttal maradék nélkül osztható)

Speciális, a rendelkezési jog fenntartásával elhelyezett látra szóló betéti forma, ahol a betét tulajdonosának ( a gyermeknek, a gyámság, gondokság alá helyezett) nincs rendelkezési joga az egyébként őt megillető pénzösszeg felett.

Hitelnyújtás

 

Lakossági hitelek:

 • Takarék személyi hitel
 • Takarék folyószámla hitel
 • Takarék Forint Kiváltó hitel szabad felhasználású hitel kiváltására
 • Takarék Forint Kiváltó hitel lakáscélú hitel kiváltására
 • Takarék 10+10 Otthonteremtő kamattámogatott hitel
 • Akciós Takarék Személyi Kölcsön
 • Takarék Személyi Kölcsön (Biztosítás nélkül)
 • Takarék Otthon Hitel
 • Ingatlan hitel

 

Egyéni vállalkozók, ostermelok és társas vállalkozások részére nyújtott éven belüli és éven túli lejáratú vállalkozói hitelek:

 • vállalkozói hitel
 • forgóeszköz hitel
 • beruházási hitelek
 • folyószámlához kötött likviditási hitel
 • folyószámla hitel és rulírozó hitel
 • mezogazdasági kölcsön
 • földvásárlás, gépvásárlás
 • támogatások előfinanszírozása
 • NHP (Növekedési Hitelprogram) bonyolítás

 

SZÁMLAVEZETÉS

 

Pénzügyei lebonyolításához biztonságos, és kényelmes megoldás a bankszámla, melynek használatával  időt és fáradságot takaríthat meg.

A bankszámla  előnyei:

 • jövedelme a beérkezés napjától kamatozik, de megtakarításai hosszabb távra magasabb kamattal is leköthetők
 • számláján lévő egyenlegéből bármely fiókunkban készpénzt vehet fel, vagy számlához kapcsolódó bankkártyájával éjjel-nappal  hozzáférhet  pénzéhez
 • tartós megbízás esetén gondoskodunk rendszeres fizetési kötelezettségei teljesítéséről, ezzel levesszük a válláról a határidők figyelésének terhét
 • csoportos felhatalmazás megadásával mentesül a postai csekkbefizetésekkel járó sorban állástól
 • NetB@ank szolgáltatással  otthonából, interneten keresztül is intézheti pénzügyeit

 

A lakossági számlavezetéshez kapcsolódó szolgáltatások:

 

Átutalás

A lakossági bankszámláról teljesíthető egyszeri átutalás más bank által vezetett bankszámlára, valamint a takarékszövetkezeten belüli átutalásra.

Tartós megbízás

A havi, vagy negyedévente esedékes akár azonos összegű átutalásokra ( közös ktg, előfizetési díjak)lehetőség van tartós átutalási megbízást adni, így a Takarékszövetkezet gondoskodik azok átutalásáról az Ön által kért napon.

Csoportos beszedési megbízás

A  csoportos   felhatalmazás alapján a szolgáltatók leemelik a bankszámláról a szolgáltatások díjait, mint pl. víz, gáz, áram, telefon stb.- a felhatalmazás megadása után nem kell észben tartani a határidőket, mert a Takarékszövetkezet gondoskodik azok teljesítéséről.

Lekötési lehetőség

A bankszámlán lehetőség van arra, hogy takarékoskodjon, a megnyitott számlán lekötést kezdeményezhet   a  számlán elhelyezett pénzét az Ön által kiválasztott futamidőre, a Hirdetményben meghirdetett  kamat mellett lekötheti.

 

 

Bankkártya

Bankkártyáink belföldön és külföldön egyaránt a kényelmet és a biztonságot nyújtják, hiszen nem kell sorba állni, feleslegesen készpénzt tartania magánál.

Lakossági ügyfeleinknek a  Maestro,   az  Eurocard/MasterCard  kártyákat  ajánljuk.

 

Bankszámla hitel

Eseti pénzügyi zavarainak megszüntetéséhez a bankszámla hitel egy kényelmes és gyors megoldás lehet. Amennyiben Ön legalább 6 hónapja  a  Takarékszövetkezetnél   vezeti a bankszámláját és ide érkezik a munkabére, vagy nyugdíja, ill. rendszeres jóváírása van, akkor igénybe vehető .

A hitelkeret erejéig átutalhat, készpénzt vehet fel ATM –ből  a  hitelkeret terhére  .  Amennyiben a hitelkeretet kimerítette, a rendszeres jóváírásokkal automatikusan feltöltődik és újból rendelkezésre áll.

A számlavezetéssel összefüggő kamatokat a hatályos Hirdetmény tartalmazza.

 

Bankszámlavezetés  vállalkozóknak

 

A takarékszövetkezet  pénzforgalmi  számlát nyit és vezet a gazdasági társaságok, önkormányzatok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek, közösségek, alapítványok részére forintban, bármely kirendeltségünkön.

Pénzeszközeinek elkülönítésére, kérésre a pénzforgalmi számla mellett egyéb elkülönített számlát is nyitunk.

Ügyfeleink megbízása szerint teljesítjük pénzügyi tranzakcióit és egyéb rendelkezéseit, amelyek lehetnek készpénzes fizetések, rendszeres, csoportos átutalások és beszedések.

 

A pénzforgalmi számlán keresztül bonyolítható tranzakciók:

Eseti és tartós megbízások kezelése

Az átutalási megbízásokkal idejében és pontosan teljesítheti vállalkozása kötelezettségeit (munkabérek, adók), a beszedési megbízások pedig megkönnyítik követelésének beszedését, felhatalmazás alapján pedig a szolgáltatók leemelik  a bankszámláról a szolgáltatások díjait pl. víz, gáz, áram, telefon- úgy hogy nem kell észben tartania a fizetési határidőket

Szabad pénzeszközök lekötése

A számlán a vállalkozásának pénze kamatozik, átmenetileg , vagy tartósan szabad pénzeszközeit pedig lekötheti kedvezőbb feltételekkel a számla mellé lekötött   fix és változó kamatozású betétben.

Bankszámla-hitelkeret igénylése

Atmeneti likviditási problémák esetén bankszámla hitelkeret igényelhető- melynek feltétele már előzetes számla kapcsolat a takarékszövetkezettel, és megfelelő számlaforgalom.

Bankkártya

Az Eurocard/MasterCard Business forintkártya a vállalkozói pénzforgalmi számlához igényelhető. A bankkártya dombornyomott termék, mellyel készpénzt lehet felvenni, valamint  vásárolni lehet vele  az emblémával ellátott ATM-eknél .

 Netb@ank szolgáltatás  

NetB@nk szolgáltatás lehetőséget nyújt arra, hogy a számláról elektronikus úton irodájából, bonyolítsa pénzforgalmát, lekérdezze egyenlegét a teljes munkaidő alatt és azon túl is, anélkül hogy befáradna a kirendeltségre.

Home Banking

A szolgáltatás arra nyújt lehetőséget, hogy otthonról, vagy az irodából egy számítógép és egy modem segítségével az electra szoftveren keresztül indítson átutalásokat, ellenőrizhesse, lekérdezhesse számla egyenlegét, tranzakcióit.

A szolgáltatások díjait a mindenkori Hirdetmény tartalmazza.

 

 

Bankkártya

A   bankkártya  biztonságos készpénzkímélő eszköz, melynek használata szükségtelenné teszi, hogy nagyobb mennyiségű készpénzt tartson magánál, hiszen   kiadásait, esetleges hirtelen felmerülő fizetéseit  bárhol és bármikor teljesítheti.

A bankkártya megkönnyíti életét, mert nem kell alkalmazkodnia a kirendeltségeink nyitvatartási idejéhez, mert a kártya logójával megjelölt ATM-ekből  készpénzt  vehet fel, feltöltheti mobil telefonszámlája egyenlegét , és vásárolhat a nap 24 órájában- akár hétvégén, ünnepnapokon is.

Bankkártyáinkat belföldön és külföldön vásárlásra és ATM-ből való készpénz felvételre egyaránt biztonságosan használhatja.

Takarékszövetkezetünk az Ön részére az alábbi bankkártyákat kínálja:

Maestro kártya:

-konvertibilis forintkártya, a világ bármely országában használható készpénzfelvételre és vásárlásra.

Rendkívül biztonságos, hiszen a tranzakció csak egy megfelelő  PIN-kód használatával teljesülhet.

Eurocard/MasterCard Standard kártya:

Dombornyomott kártya, internetes vásárlásra is alkalmas.

Mindkét kártyát azon  lakossági  ügyfeleink igényelhetik, akiknek bankszámlájára igazoltan havi rendszeres átutalások érkeznek.

Eurocard/MasterCard Business kártya:

Egyéni cégek, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságként működő, és rendszeres számlaforgalmat bonyolító ügyfeleink  részére kínáljuk.

A  bankkártyához biztosítás is köthető, így utazáskor nincs szükség külön utas és poggyász- biztosításra.

 

Amennyiben elveszítette, azonnal letiltható, vagy zárolható a kirendeltségeinken a nyitvatartási időben, illetve az alábbi Takarékbanki telefonszámokon éjjel-nappal:

 • (06-1) 212-0202
 • (06-40)100-100

A telefonos letiltás esetén a további ügyintézés érdekében – 3 banki  munkanapon belül- fáradjon be a számlavezető kirendeltségre.

A letiltott bankkártya nem oldható fel, helyette új bankkártyát kell igényelni, melynek díját a hirdetmény tartalmazza.

A  zárolással a bankkártya  elektronikus úton történő illetéktelen felhasználása megakadályozható, de nem kell a bankkártyát letiltani, így nem kell újat sem igényelni. A zárolás ingyenes, és később feloldható.

Jó tanácsok a bankkártya használatához:

 A bankkártya és a pin kód soha ne legyen egy helyen!

A letiltáshoz/zároláshoz szükséges telefonszámokat mindig tartsa magánál, hogy szükség  esetén azonnal  segíthessünk.

Kártyája azonosító adatait (kártyaszám, lejárat) jegyezze fel és azt a kártyától elkülönítve tárolja. Letiltás esetén ez  gyorsítja az eljárást.